Tietosuojaseloste

Suojaintalo.fi/Ideatorppa Oy:n tietosuojaseloste

Suojaintalo.fi/Ideatorppa Oy kerää tietoja asiakkaistaan sekä verkkokauppansa käyttäjistä, jotta se voi tarjota asiakkailleen parhaan mahdollisen palveluidensa käyttökokemuksen. Asiakastietoja käytetään mm. turvallisen palvelun toimittamiseen sekä asiakaspalvelun laadun ja verkkokaupan kehittämiseen.

Suojaintalo.fi/Ideatorppa Oy kunnioittaa asiakkaidensa yksityisyyttä, ja käyttää keräämiään henkilötietoja vain tässä tietosuojaselosteessa mainittuihin käyttötarkoituksiin. Ideatorppa Oy ei myy eikä luovuta asiakkaidensa tietoja eteenpäin muissa kuin tämän tietosuojaselosteen 7. kohdassa mainituissa tarkoituksissa.

Toukokuussa 2018 voimaan astuvan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaan henkilörekisterin pitäjällä on velvollisuus informoida rekisteröityjä heidän henkilötietojensa käsittelystä. Tämä seloste täyttää tietosuoja-asetuksen informointivelvoitteen. Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Suojaintalo.fi:n/Ideatorppa Oy:n palveluita.

1. Rekisterinpitäjä

Suojaintalo.fi/Ideatorppa Oy (3137944-7)

Yhteystiedot:

Veromäentie 7B, 01510 Vantaa

Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa:

Puh.+358 45 155 3666

E-mail:info@suojaintalo.fi

2. Rekisteröidyt

Rekisteriin kuuluvat Suojaintalo.fi:n/Ideatorppa Oy:n asiakkaat, jotka ovat rekisteröityneet verkkokaupan asiakkaiksi tai tehneet tilauksen. Rekisteriin kuuluvat myös ne henkilöt, jotka ovat ottaneet yhteyttä Ideatorppa Oy:n asiakaspalveluun verkkokaupan, puhelimen tai sähköpostin välityksellä tai myymälässä ja jättäneet yhteystietonsa tilauksen tai yhteydenoton yhteydessä.

Uutiskirjeen tilanneiden sähköpostiosoitteet kerätään toiseen rekisteriin, jota käytetään uutiskirjeiden lähettämiseen ja markkinointiviestintään.

3. Rekisterin Pitämisen Peruste Ja Käyttötarkoitus

Henkilötietojen keräys ja käsittely perustuu:

  • asiakkaan antamaan suostumukseen
  • Suojaintalo.fi:n/Ideatorppa Oy:n ja asiakkaan väliseen rekisteröityyn asiakassuhteeseen
  • tilauksiin liittyvien velvoitteiden hoitamiseen

Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään vain alla lueteltaviin, ennalta määriteltyihin tarkoituksiin:

  • asiakkuuden hoitamiseen ja yhteydenpidon helpottamiseen
  • tilausten käsittelyyn, toimitukseen ja arkistointiin
  • ostohistorian säilyttämiseen mahdollisia tuotepalautuksia tai takuukäsittelyjä varten väärinkäytösten estämiseen
  • asiakaskokemuksen ja asiakaspalvelun laadun parantamiseen
  • yrityksen oman toiminnan ja palveluiden kehittämiseen
  • kohdennetun sisällön, viestinnän ja markkinoinnin tuottamiseen
  • tilastojen laatimiseen

4. Rekisteriin Tallennettavat Henkilötiedot

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

  • Tunnistamistiedot, kuten etu- ja sukunimi
  • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Ostoshistoria: mm. tilatut tuotteet ja hintatiedot, toimitusosoite, valittu maksutapa ja toimitusehto
  • Kontaktihistoria ja tallenteet puhelimen, sähköpostin tai internetin välityksellä käydyistä keskusteluista

5. Rekisteröidyn Oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen info@suojaintalo.fi

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

6. Säännönmukaiset Tietolähteet

Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti:

  • Asiakkaan itse syöttämien tietojen perusteella asiakkaaksi rekisteröityessään tai tilausta tehdessään.
  • Asiakkaan itse tekemän yhteydenoton perusteella. Yhteydenotto voi tapahtua puhelimen, sähköpostin, chatin, Messengerin tai muun internetsovelluksen välityksellä.
  • Asiakkaalle toteutettavien käyttäjäkokemuskyselyiden tai -haastattelujen avulla
  • Asiakkaan itse syöttämien tietojen perusteella uutiskirjeen tilauksen yhteydessä

7. Säännönmukaiset Tietojen Luovutukset

Luovutamme joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille tilausten toimitukseen liittyvien velvollisuuksien täyttämiseksi. Näitä kolmansia osapuolia ovat:

  • logistiikkakumppanit, jotka toimittavat lähetykset asiakkaan valitsemaan paikkaan
  • maksunvälittäjäkumppanit
  • laskuoperaattorit
  • tuotteen toimittajat, kun kyse on suoratoimituksista
  • tulli, kun tuotteita ostetaan verottomana
  • perintäyhtiö, kun lasku erääntyy ja siirtyy perintään

Yhteistyökumppaniyritykset ovat sitoutuneet noudattamaan tietosuoja-asetuksen vaatimuksia.

Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisten pyynnöstä, mikäli lainsäädäntö sitä vaatii.

8. Käsittelyn Kesto

Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa

Uutiskirjelistallemme rekisteröity pääsee poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme uutiskirjeessä olevan linkin kautta.

Asiakas voi pyytää häntä koskevan henkilötiedon anonymisoimista tai poistamista rekistereistämme. Osalle tiedosta lainsäädäntö voi asettaa velvoitteita tiedon pidempiaikaiseen säilytykseen (mm. kirjanpitolaki sekä kuluttajansuojalaki).

9. Henkilötietojen Käsittelijät

Henkilötietoihin on pääsy vain Suojaintalo.fi:n/Ideatorppa Oy:n omilla työntekijöillä, jotka on koulutettu käsittelemään henkilötietoja turvallisesti ja vastuullisesti. Pääsy henkilötietoihin on myös IT-tukihenkilöillä, joiden kanssa olemme tehneet sopimusjärjestelyn, joka takaa, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoinkin asianmukaisesti.

Kaikki rekisterissä olevat henkilötiedot on suojattu asiattomalta pääsyltä ja palvelimien tietoturva on korkealla tasolla. Tulosteet ja arkistot säilytetään lukitussa ja turvakameroilla varustetussa tilassa, jonne on pääsy vain Ideatorppa Oy:n omilla työntekijöillä.

10. Tietojen Siirto EU:n Ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle kuin poikkeustapauksissa. Poikkeustapauksia ovat vain EU:n ulkopuolelta tulleet tilaukset, jolloin kyseisen tilauksen toimitustiedot luovutetaan kuljetuspalveluyhtiölle toimituksen mahdollistamiseksi.

11. Evästeiden (”Cookies”) Käyttö

Ideatorppa Oy:n verkkokaupoissa käytetään evästeitä (pieniä laitteeseen sijoitettuja tekstitiedostoja) tietojen keräämiseen. Evästeillä voidaan kerätä tietoja esimerkiksi miltä sivulta käyttäjä on siirtynyt osoitteeseen, mitä internetsivuja hän on selannut, mitä selainta käyttää sekä mikä hänen tietokoneensa IP-osoite on. Evästeiden avulla voimme muun muassa näyttää käyttäjän kiinnostuksen kohteisiin perustuvia mainoksia ja analysoida sitä, miten hyvin sivustomme ja verkkopalvelumme toimivat. Evästeiden kautta kerättyä tietoa hyödynnetään myös tilastointitarkoituksiin.

Evästeiden avulla kerättyjä tietoja ei yhdistetä asiakasrekisteritietoihin eikä käyttäjiä yksilöidä evästeiden avulla tehdyssä mainonnan kohdentamisessa.

Verkkokaupan asiakkailla on mahdollisuus estää evästeiden käyttö muuttamalla selaimensa asetuksia siten, että selain ei salli evästeiden tallentamista. Evästeiden käytön kieltäminen saattaa kuitenkin estää joidenkin verkkokaupan toiminnallisuuksien hyödyntämisen.

12. Automaattinen Päätöksenteko Ja Profilointi

Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

13. Tietosuojaselosteen Muuttaminen

Palvelumme kehittyessä ja lainsäädännön muuttuessa tai tarkentuessa pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta. Merkittävistä tietosuojaselosteen muutoksista ilmoitetaan palveluun rekisteröityneille asiakkaille ehtojen päivityksen yhteydessä.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitusehdot

Nämä yleiset myyntiehdot koskevat kaikkia asiakkaan Suojaintalo.fi – verkkokaupasta tekemiä tilauksia. Tilaamalla hyväksyt nämä yleiset ehdot.

Hinnat

Kaikki verkkokaupan hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Toimitusaika

Toimitamme tuotteet pääosin jakelijamme varastolta Euroopasta ja toimitusaika on keskimäärin 4-9 arkipäivää. Toimitusaika omalla varastollamme oleville tuotteille on 1-4 arkipäivää.

Tilauksen toimitusaika määräytyy tuotteiden toimitusaikojen mukaan. Mikäli tilaus sisältää tuotteita, joita ei kyseisellä hetkellä ole omassa tai toimittajamme varastossa, Suojaintalo.fi pidättää oikeuden jälkitoimitukseen. Toimitusaika on ohjeellinen eikä sido lähettäjää. Mikäli toimitusaika on yli 28 vrk, olemme yhteydessä tilaajaan. Jos tilauksesi on kiireellinen, mainitse siitä tilausta tehdessäsi.

Asiakaspainettujen- ja muiden erikoistuotteiden toimitusaika vahvistetaan aina tilauksen yhteydessä.

Toimitusehdot

Toimituskulut kotimaan pakettitoimituksille alkaen 5,90€/lähetys.

Yli 50 euron verkkokauppatilaukset, joiden paino on alle 60 kg, toimitetaan Suomessa noutopisteeseen rahtivapaasti. 

Postin perille toimitusten toimituskulut alkaen 9,95€.

Kaukokiidon kautta toimitettavien tuotteiden toimituskulut alkaen 29€.

Asiakaspainetut tuotteet sekä lähetykset ulkomaille toimitetaan ja veloitetaan sopimuksen mukaan, ja nämä ehdot vahvistetaan tilauksen yhteydessä.

Pakettimme Suomessa toimittaa perille Posti.

Lavakuljetukset ja suurikokoiset tuotteet toimitamme vastaanottajan lastauslaiturille tai tavaran vastaanottoon katutasolle. Vastaanottamatta jääneistä postipaketeista perimme toimituskulut. Noutamatta jätetty lähetys ei ole tilauksen peruutus eikä vapauta vastaanottajaa jo syntyneiden lähetys- ym. kulujen vastuusta. 

Verkkokaupan minimitilaus on 29€.

Jälkitoimitukset

Alle 15 euron (alv 0%) jälkitoimituksia ei toimiteta.

Palautukset

Kuluttaja-asiakkailla on 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus. Asiakaspalautuksista on sovittava erikseen asiakaspalvelumme kanssa: asiakaspalvelu@suojaintalo.fi.

Yhteydenotto on tehtävä kohtuullisen ajan kuluessa tavaran vastaanottamisesta.

Tuote on palautettava viimeistään 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun palautuksesta on sovittu asiakaspalvelun kanssa.

Jos palautuksen syy on jokin muu kuin tuotteen virheellinen laatu tai tuotteen tiedoissa ollut virhe, perimme toimituskulut käytetyn toimitustavan mukaan sekä palautuskulut 10€.

Palautusoikeus koskee ainoastaan käyttämättömiä ja myyntiin kelpaavia tuotteita. Ehtojen vastaisesti palautettua tuotetta ei hyvitetä eikä tuotetta palauteta takaisin. Hygieniatuotteilla, alusvaatteilla, sukilla ja räätälöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta.

Ennen toimitusta peruutetuista tilauksista pidätämme korvauksena aiheutuneista kuluista 20% tilauksen tuotteiden loppusummasta. 

Hinnanmuutokset

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Pidätämme oikeuden teksti- ja kuvavirheisiin verkkokaupassa ja kuvastoissa. Selvästi virheellisesti hinnoiteltujen tuotteiden kohdalla Suojaintalo.fi pidättää oikeuden tilauksen peruuttamiseen.

Verkkosivuilla saattaa esiintyä teknisiä virheitä, ja niistä voi ilmoittaa asiakaspalveluun osoitteeseen info@suojaintalo.fi

Reklamaatiot

Huomautukset kuljetusvaurioista on tehtävä lähetystä vastaanottaessa.

Tilausta ja laskua koskevat huomautukset on tehtävä 3 päivän kuluessa tavaran tai laskun vastaanotosta. Tuotteiden laatua koskevat huomautukset on tehtävä meille kohtuullisessa ajassa ilman ylimääräistä viivettä.

Maksutavat

Kuluttaja-asiakkaat/yksityiset elinkeinonharjoittajat(tmi)

Tuotteet maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla:

Kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksut: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki

Lasku- ja osamaksupalvelu: Collector Bank

Korttimaksaminen: Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard ja American Express

Mobiilimaksaminen: MobilePay

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Yritysasiakkaat

Edellämainittujen lisäksi myös lasku, maksuehto 7 pv netto. Luottokelpoisuus tarkistetaan tilauksen yhteydessä.

Suojaintalo.fi pidättää oikeuden pyytää ennakkomaksua, jos tilaajalla on luottotiedoissa tai maksuhistoriassa häiriömerkintöjä. Viivästyskorko 16%.

Muut ehdot

Tuotteet ovat Suojaintalo.fi:n omaisuutta kunnes ne ovat kokonaisuudessaan maksettu.

Suojaintalo.fi pidättää oikeiden muuttaa toimitusehtoja.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit

Suodata tuotteita